menusearch
vazinepooya.ir

بیش از 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403 پرداخت شد

جستجو
يكشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۳:۴۲:۳۴
۱۴۰۴/۱/۱۹ سه شنبه
(0)
(0)
بیش از 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403 پرداخت شد
بیش از 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403 پرداخت شد

بیش از 800 میلیارد ریال هزینه برای ذخیره سازی و نگهداری گندم در سال 1403 پرداخت شد
 
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: بیش از 800 میلیارد ریال هزینه ذخیره سازی و نگهداری گندم به کارخانجات آردسازی و سیلوداران بخش خصوصی استان زنجان در سال 1403 پرداخت شد

به گزارش واحد روابط عمومی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، ولی اله زمانی در تشریح جزئیات این خبر، اظهار کرد: با اقدامات شرکت بازرگانی دولتی ایران مبنی بر تامین به موقع دستمزد ذخیره سازی کارخانجات آردسازی و سیلوهای بخش خصوصی طبق اعلام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و با در نظر گرفتن تصمیات دوازدهمین کارگروه تنظیم بازار کشور، کارمزد ماهیانه ذخیره سازی و نگهداری گندم به متعاملین پرداخت گردید.

زمانی بیان کرد: کارمزد ماهیانه ذخیره سازی گندم در مراکز بخش خصوصی از اول فروردین لغایت آخر اسفند 1403 بر اساس رتبه بندی درجات یک و دو برای سیلوهای بتنی و فلزی جهت اجرا ابلاغ شده است.

وی عنوان کرد: کارمزد ذخیره سازی گندم اعم از کارخانه و غیرکارخانه با رتبه درجه یک برای سیلوهای بتنی به ازای هر کیلوگرم 256 ریال و برای سیلوهای فلزی به ازای هر کیلوگرم 250 ریال و با رتبه درجه دو برای سلیوهای بتنی به ازای هر کیلوگرم 230 ریال و برای سیلوهای فلزی به ازای هر کیلوگرم 225 ریال در نظر گرفته شده است.

زمانی گفت: نرخ سیلوهای بتنی و فلزی در کارخانجات و غیر کارخانجات بر حسب نوع سازه یکسان در نظر گرفته شده است و هرگونه تغییر کارمزد ذخیره سازی در انبار نسبت به سال 1402 افزایش داشته است.

وی بیان کرد: استان زنجان با دارا بودن ظرفیت ذخیره‌سازی گندم به میزان بیش از 600 هزارتن توسط مراکز ملکی و خصوصی، یکی از مهمترین ذخایر کالاهای اساسی در استان به عنوان اصلی‌ترین زیرساخت‌ مؤثر در تأمین امنیت پایدار غذایی را در اختیار دارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان ادامه داد: ظرفیت موجود ذخیره‌سازی در حدود 16 مرکز استاندارد و نیمه مکانیزه ذخیره گندم در قالب سیلوهای فلزی، بتنی و انبارهای مکانیزه با امکان نگهداری بلندمدت و کوتاه‌مدت است.

زمانی اظهار کرد: با توجه به مصرف گندم استان زنجان به میزان حدود 150هزارتن در سال، ظرفیت خالی ذخیره‌سازی می‌تواند با واردات موقت گندم و سایر غلات ایفای نقش پایانه‌ای برای تبادل منطقه‌ای این محصول استراتژیک، ضمن ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصت‌های جدید شغلی و اشتغال‌زایی را نیز برای استان به همراه داشته باشد.

وی گفت: جهت تامین امنیت غذایی پایدار و تسریع در امر تولید آرد استان زنجان، نیمی از گندم ذخیره سازی شده در سیلوهای کارخانجات آردسازی استان زنجان ذخیره و نگهداری می‌شود.

زمانی با بیان اینکه ذخیره سازی گندم در بخش خصوصی باعث افزایش کارایی و کاهش هزینه ها می‌شود، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با استفاده از فناوری‌های نوین در نگهداری گندم (مانند سیلوهای مدرن) معمولاً با هدف سودآوری، به دنبال کاهش هزینه‌های انبارداری، توزیع و ضایعات است از دیگر امتیازات بخش خصوصی مدیریت بهینه موجودی و جلوگیری از فساد گندم به دلیل شیوه‌های نگهداری نامناسب است.